Laxaro

View the latest news and breaking news today

contemporist

Read Latest News Article in contemporist.



the modern barn conversion at water mill

july 12, 2018plum builders inc. have recently completed ‘the modern barn conversion’ at water mill on long island, new york.an additional 3000 sq. ft. was added to the existing structure during the process of converting the home into a modern barn.stepping inside, the entryway has a high ceiling with tiled flooring and a view of the stairs and upper level.the entryway opens up to a large open plan room, with the dining area and a fireplace separating the kitchen and living room.in the kitchen, white cabinets have been paired with wood and stainless steel elements. the long 16 foot kitchen island has enough room to seat eight people.behind the kitchen is a somewhat hidden pantry that has a win...




the chameleon villa by word of mouth

july 12, 2018architecture firm word of mouth, have designed the ‘chameleon villa’, a multi-level home that’s located in a southwest coastal area of bali, indonesia.constructed on an acre of land, overlooking a dense forest and a gentle river below, the villa sits on a steep contour with an 11-meter difference of level between the arrival area and the river that runs the western length of the property.the luscious tropical landscape becomes the backdrop for a calming retreat, where a stepped path surrounded by plants leads from the parking area down to the house.the material palette throughout the house is largely comprised of natural and locally sourced materials, meaning that not only could local suppliers and artisans be supported b...




this modern and masculine apartment has a smart glass wall that can hide the bedroom from view

july 13, 201833by architecture have recently completed the interior design of a modern apartment in bucha, ukraine, for their client, a young businessman.before looking at further photos of the apartment, here’s the floor plan that shows how the apartment has an unconventional shape.the dark interior palette uses a variety of materials throughout its design, such as brick, natural african black stone, onyx, leather, copper ,wood etc.a large glass wall that divides the living from the bedroom has been installed using a “smart glass” system. the opaque glass wall hides the bedroom from view for more privacy, however it can also become transparent to let light travel throughout the interior.the open plan areas of the apartment are home to...




the 2018 goodwood festival of speed sculpture by gerry judah

july 13, 2018photography by crate47artist gerry judah has created the 2018 goodwood festival of speed silver jubilee sculpture, that stands 170 feet (52m) high and is clearly visible across the entire goodwood estate in england.photography by crate47this year’s sculpture celebrates the 70th birthday of the iconic automotive giant porsche, and gerry collaborated with engineering firm diales, to bring his sketches to life.photography by crate47each of the arms, projecting out from the jumping jack like cen...




glr arquitectos have designed the er house to take advantage of the mountain views

july 16, 2018gilberto l. rodriguez of glr arquitectos has designed a new house in monterrey, mexico, that enjoys views of the sierra madre mountain range.at the rear of the property, there’s a backyard with a swimming pool and sun deck.other outdoor spaces include a partially covered outdoor lounge and dining area, as well as an outdoor bbq/kitchen.large sliding glass doors open to connect the exterior and interiors spaces, with the living room separated from the dining room by an open fireplace.in the dining room, a sculptural chandelier brightens the room, while the light is reflected in the metallic wall sculpture.o...




114,000 feet of chains decorate the interior of this restaurant

july 17, 2018photography by chen xuan, minarchitecture firm spacemen, have recently completed icha chateau, a modern restaurant located within a mid-19th century colonial heritage building in shanghai, china.a sculptural brass cage, that lights up at night, has been integrated into the facade of the building and provides a glimpse into the restaurant.photography by chen xuan, mincontrasting with the exterior which has mostly been left intact due to historic preservation guidelines, the interior has been completely transformed.the client’s research team, en route to one of their tea plantations, were so captivated by the serene beauty and picturesque scenes of the endless tea fields that they sought to embody that charm into the restaurant...




before & after - this spanish colonial revival style house in arizona was transformed into a contemporary home

july 19, 2018the ranch mine have recently transformed a spanish colonial revival style house into the ‘red rocks’ residence, a contemporary house that sits against the side of camelback mountain in phoenix, arizona.here’s a before photo of the house. the homeowners were frustrated by the thick columns that interrupted the views, the heavy clay tile roof, dark beams, and the floor plan that focused more on a ceremonial entry than the indoor/outdoor lifestyle they craved.claire and cavin costello of the ranch mine, stripped back the additive design features, leaving a simple, 2 story stucco box, of which they added an addition to.a custom pivot gate by bang bang designs, features a decorative hexagonal pattern and guides guests to the...




movie scripts and flip books inspired the wood slat interior of this cinema in shanghai

july 20, 20184n design architects have recently completed the design of palace cinema, in shanghai, china.the designers, fascinated by the film industry and inspired by many great directors of the past and our present, recognized the importance of the ‘script booklet’ that forms the storyline and design of every spoken line in the movies.at the same time they were also inspired by animation flip books that form a moving animation from numerous still images in a booklet form.as a result of their inspiration, the design team created a sp...




this small kitchen features a pegboard wall and open shelving for extra storage

july 20, 2018photography by perry e. hallbrooklyn-based handwerk art and design, have designed the remodel of this kitchen in an apartment in new york.their clients came to them and explained that they “wanted a kitchen that was finely tuned to their space and way of living, and were suspicious of off-the-shelf cabinets and how well they might perform in a small new york city kitchen.”photography by perry e. hallthe designers starting with a study of their cooking habits and spatial needs, and then they designed a set of custom cabinets for th...




the modern barn conversion at water mill

july 12, 2018plum builders inc. have recently completed ‘the modern barn conversion’ at water mill on long island, new york.an additional 3000 sq. ft. was added to the existing structure during the process of converting the home into a modern barn.stepping inside, the entryway has a high ceiling with tiled flooring and a view of the stairs and upper level.the entryway opens up to a large open plan room, with the dining area and a fireplace separating the kitchen and living room.in the kitchen, white cabinets have been paired with wood and stainless steel elements. the long 16 foot kitchen island has enough room to seat eight people.behind the kitchen is a somewhat hidden pantry that has a win...




the chameleon villa by word of mouth

july 12, 2018architecture firm word of mouth, have designed the ‘chameleon villa’, a multi-level home that’s located in a southwest coastal area of bali, indonesia.constructed on an acre of land, overlooking a dense forest and a gentle river below, the villa sits on a steep contour with an 11-meter difference of level between the arrival area and the river that runs the western length of the property.the luscious tropical landscape becomes the backdrop for a calming retreat, where a stepped path surrounded by plants leads from the parking area down to the house.the material palette throughout the house is largely comprised of natural and locally sourced materials, meaning that not only could local suppliers and artisans be supported b...




this modern and masculine apartment has a smart glass wall that can hide the bedroom from view

july 13, 201833by architecture have recently completed the interior design of a modern apartment in bucha, ukraine, for their client, a young businessman.before looking at further photos of the apartment, here’s the floor plan that shows how the apartment has an unconventional shape.the dark interior palette uses a variety of materials throughout its design, such as brick, natural african black stone, onyx, leather, copper ,wood etc.a large glass wall that divides the living from the bedroom has been installed using a “smart glass” system. the opaque glass wall hides the bedroom from view for more privacy, however it can also become transparent to let light travel throughout the interior.the open plan areas of the apartment are home to...




the 2018 goodwood festival of speed sculpture by gerry judah

july 13, 2018photography by crate47artist gerry judah has created the 2018 goodwood festival of speed silver jubilee sculpture, that stands 170 feet (52m) high and is clearly visible across the entire goodwood estate in england.photography by crate47this year’s sculpture celebrates the 70th birthday of the iconic automotive giant porsche, and gerry collaborated with engineering firm diales, to bring his sketches to life.photography by crate47each of the arms, projecting out from the jumping jack like cen...




glr arquitectos have designed the er house to take advantage of the mountain views

july 16, 2018gilberto l. rodriguez of glr arquitectos has designed a new house in monterrey, mexico, that enjoys views of the sierra madre mountain range.at the rear of the property, there’s a backyard with a swimming pool and sun deck.other outdoor spaces include a partially covered outdoor lounge and dining area, as well as an outdoor bbq/kitchen.large sliding glass doors open to connect the exterior and interiors spaces, with the living room separated from the dining room by an open fireplace.in the dining room, a sculptural chandelier brightens the room, while the light is reflected in the metallic wall sculpture.o...




114,000 feet of chains decorate the interior of this restaurant

july 17, 2018photography by chen xuan, minarchitecture firm spacemen, have recently completed icha chateau, a modern restaurant located within a mid-19th century colonial heritage building in shanghai, china.a sculptural brass cage, that lights up at night, has been integrated into the facade of the building and provides a glimpse into the restaurant.photography by chen xuan, mincontrasting with the exterior which has mostly been left intact due to historic preservation guidelines, the interior has been completely transformed.the client’s research team, en route to one of their tea plantations, were so captivated by the serene beauty and picturesque scenes of the endless tea fields that they sought to embody that charm into the restaurant...




before & after - this spanish colonial revival style house in arizona was transformed into a contemporary home

july 19, 2018the ranch mine have recently transformed a spanish colonial revival style house into the ‘red rocks’ residence, a contemporary house that sits against the side of camelback mountain in phoenix, arizona.here’s a before photo of the house. the homeowners were frustrated by the thick columns that interrupted the views, the heavy clay tile roof, dark beams, and the floor plan that focused more on a ceremonial entry than the indoor/outdoor lifestyle they craved.claire and cavin costello of the ranch mine, stripped back the additive design features, leaving a simple, 2 story stucco box, of which they added an addition to.a custom pivot gate by bang bang designs, features a decorative hexagonal pattern and guides guests to the...




movie scripts and flip books inspired the wood slat interior of this cinema in shanghai

july 20, 20184n design architects have recently completed the design of palace cinema, in shanghai, china.the designers, fascinated by the film industry and inspired by many great directors of the past and our present, recognized the importance of the ‘script booklet’ that forms the storyline and design of every spoken line in the movies.at the same time they were also inspired by animation flip books that form a moving animation from numerous still images in a booklet form.as a result of their inspiration, the design team created a sp...




this small kitchen features a pegboard wall and open shelving for extra storage

july 20, 2018photography by perry e. hallbrooklyn-based handwerk art and design, have designed the remodel of this kitchen in an apartment in new york.their clients came to them and explained that they “wanted a kitchen that was finely tuned to their space and way of living, and were suspicious of off-the-shelf cabinets and how well they might perform in a small new york city kitchen.”photography by perry e. hallthe designers starting with a study of their cooking habits and spatial needs, and then they designed a set of custom cabinets for th...




the modern barn conversion at water mill

july 12, 2018plum builders inc. have recently completed ‘the modern barn conversion’ at water mill on long island, new york.an additional 3000 sq. ft. was added to the existing structure during the process of converting the home into a modern barn.stepping inside, the entryway has a high ceiling with tiled flooring and a view of the stairs and upper level.the entryway opens up to a large open plan room, with the dining area and a fireplace separating the kitchen and living room.in the kitchen, white cabinets have been paired with wood and stainless steel elements. the long 16 foot kitchen island has enough room to seat eight people.behind the kitchen is a somewhat hidden pantry that has a win...




the chameleon villa by word of mouth

july 12, 2018architecture firm word of mouth, have designed the ‘chameleon villa’, a multi-level home that’s located in a southwest coastal area of bali, indonesia.constructed on an acre of land, overlooking a dense forest and a gentle river below, the villa sits on a steep contour with an 11-meter difference of level between the arrival area and the river that runs the western length of the property.the luscious tropical landscape becomes the backdrop for a calming retreat, where a stepped path surrounded by plants leads from the parking area down to the house.the material palette throughout the house is largely comprised of natural and locally sourced materials, meaning that not only could local suppliers and artisans be supported b...